Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 19:48

Σεμινάρια Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης από τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ένωση Ποδοσφαρικών Σωματείων Καρδίτσας

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας διοργάνωσαν σειρά σεμιναρίων Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή τόσο στην Καρδίτσα όσο και στις τρεις κωμοπόλεις της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας (Μουζάκι, Σοφάδες, Παλαμά).
     Τα σεμινάρια, που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και τα παρακολούθησαν πλήθος αθλητών - προπονητών - διαιτητών, πραγματοποιήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016. Σκοπό είχαν να αποτελέσουν μια πρώτη προσέγγιση με τις βασικές αρχές της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ενώ το επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση πιστοποιημένων σεμιναρίων ΚΑΡΠΑ με στόχο όσο το δυνατόν περισσότεροι εμπλεκόμενοι με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για να βοηθήσουν έναν άνθρωπο που έχει καταρρεύσει.
     Ομιλητές – Εκπαιδευτές των σεμιναρίων αποτέλεσαν οι
  • Κουλοκτσής Σωτήριος, Ιατρός Καρδιολόγος, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας.
  • Θεοδότου Άννα, Χειρουργός – Εντατικολόγος, Επιμελήτρια Α΄ Μ.Ε.Θ. Γ.Ν. Καρδίτσας, εκπαιδεύτρια Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.)
  • Γκιζλής Βασίλειος, Γενικός Ιατρός, Επιμελητής Α΄ Κ.Υ. Μουζακίου, εκπαιδευτής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.)
  • Κατσουγιάννης Βασίλειος, Νοσηλευτής ΠΕ, Διευθυντής Δ.Ι.Ε.Κ. Βοηθών Νοσηλευτικής Γ.Ν. Τρικάλων, εκπαιδευτής Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.)
  • Κυρίτση Νικολέττα, Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης Γ.Ν. Καρδίτσας, εκπαιδεύτρια Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.)
     Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας έχει επιδείξει και στο παρελθόν ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και στη χρήση αυτόματων απινιδωτών από απλούς πολίτες και θα είναι αρωγός κάθε φορέα που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί στον ευαίσθητο αυτό τομέα.