Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 22:07

Ενημερωτικές ομιλίες για το κοινό από Ιατρούς - μέλη του Ι.Σ. Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος των ενημερωτικών ομιλιών που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας σε κοινοτικά διαμερίσματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας. Ομιλητές ήταν κυρίως νέοι Ιατροί μέλη του συλλόγου μας που με σύγχρονο, επιστημονικά τεκμηριωμένο αλλά ταυτόχρονα εκλαϊκευμένο τρόπο ανέπτυξαν διάφορα θέματα που αφορούν σε τομείς της ιατρικής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το κοινό.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ. Καρδίτσας ευχαριστεί όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν για να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, καθώς και τη διεύθυνση του Κ.Υ. Μουζακίου για την υποστήριξη με υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Καθώς αυτή η προσπάθεια σε συνεχιστεί και το 2017 σε άλλες περιοχές, είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε φορέα επιθυμεί να διοργανώσει μια τέτοια ομιλία.
     Ο πρώτος κύκλος περιελάμβανε τις εξής ομιλίες:
 - Μορφοβούνι, 3 Οκτωβρίου 2016
Σακχαρώδης Διαβήτης, Ανυφαντής Σωτήριος, Ειδικός Παθολόγος
 - Νεοχώρι, 9 Οκτωβρίου 2016
Καρκίνος πνεύμονα- κάπνισμα- αντιγριπικός εμβολιασμός, Ζαχαρής Γεώργιος Πνευμονολόγος - Φυματιολόγος
 - Ξινονέρι, 16 Οκτωβρίου 2016
Αρτηριακή Υπέρταση, Μανάκος Κωνσταντίνος, Ιατρός Καρδιολόγος
 - Παλαιοκκλήσι, 31 Οκτωβρίου 2016
Σακχαρώδης Διαβήτης, Αλεξανδρίδης Δημήτρης, Ειδικός Παθολόγος
 - Πρόδρομος, 6 Νοεμβρίου 2016
Αρτηριακή Υπέρταση, Μπίτσιος Γεώργιος, Ιατρός Καρδιολόγος
Λοιμώξεις ανώτερου αναπνευστικού, Μουτόπουλος Ηλίας, Ιατρός ΩΡΛ
 - Ματαράγκα, 5 Δεκεμβρίου 2016
Πρόληψη και Διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Ιατρό Ενδοκρινολόγο - Διαβητολόγο Αποστόλη Καραγιάννη και
Λοιμώξεις αναπνευστικού-εμβόλια από την Ιατρό Παθολογο-Λοιμωξιολόγο Δώρα Νακούτη.