Ενημέρωση

Τρίτη, 07 Μάρτιος 2017 00:15

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού

Διοργανώνουν στις 11 Μάρτη φορείς της Καρδίτσας, με κύρια ομιλήτρια της συμπατριώτισσα μας Γυναικολόγο - Χειρουργό Μαστού κ. Χριστίνα Τσιώνου.
Τις τελευταίες εξελίξεις στον καρκίνου του μαστού, θέμα ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο για τις γυναίκες, πραγματεύεται η ενημερωτική εκδήλωση - ημερίδα που διοργανώνεται το Σάββατο 11 Μάρτη ώρα 6:30 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ στην Καρδίτσα, με τη σύμπραξη των φορέων, Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία παράρτημα Καρδίτσας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παράρτημα Καρδίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογος Φίλων του νοσοκομείου και Σύλλογος Τριτέκνων νομού Καρδίτσας.
Η ημερίδα που διοργανώνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα έχει ως θέμα, “Καρκίνος Μαστού, από τη διάγνωση στη θεραπεία, μια ολοκληρωμένη προσέγγιση” και τα θέματα θα αναπτύξουν οι παρακάτω ομιλήτριες.
Χριστίνα Τσιώνου, Γυναικολόγος- Χειρουργός Μαστού, Διευθύντρια Κλινικής Μαστού, Νοσοκομείου Μητέρα.
Θωμαΐς Οικονόμου, Πλαστικός Χειρουργός, Επανορθωτική Χειρουργική , Νοσοκομείου Μητέρα
Φωτεινή Κωνσταντίνου, Κλινικός Βιολόγος, Διατροφολόγος, συνεργάτης Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείων Υγεία - Μητέρα
Σύντομα βιογραφικά
Χριστίνα Τσιώνου
Χειρουργός Μαστού
Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Καρδίτσα. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής ΑΠΘ. Ειδικότητα Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Εξειδίκευση στον καρκίνο μαστού στο JCRT, Harvard Medical school. Από το 1994 δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα, όμιλος Υγεία και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την υποστήριξη των γυναικών κατά τη διάρκεια της θεραπείας, άλλα και αργότερα κατά την παρακολούθηση.
Αν και η ειδικότητα της εστιάζεται στη διάγνωση και χειρουργική αντιμετώπιση των παθήσεων μαστού, ενημερώνεται για όλο το φάσμα των συγκεκριμένων παθήσεων και συντονίζει τους θεραπευτικούς χειρισμούς, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες ογκολόγους παθολόγους και ακτινοθεραπευτές ογκολόγους.
Είναι Διευθύντρια Κλινικής μαστού του νοσοκομείου Μητέρα.
Θωμαΐς Οικονόμου
Πλαστική χειρουργός
Γεννήθηκε στην Αθήνα, έμεινε για κάποιο διάστημα στην Καρδίτσα. Απόφοιτος Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικότητα Πλαστικής χειρουργικής Νοσοκομείου Γεννηματάς. Εξειδίκευση στην Επανορθωτική Χειρουργική Πανεπιστήμιο Τορόντο του Καναδά. Δούλεψε σαν Επιμελήτρια Πλαστικής - επανορθωτικής στο Νοσοκομείο Γεννηματάς της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αποκαταστάσεις μαστού μετά από χειρουργική για καρκίνο.
Συνεργάτης Νοσοκομείου Μητέρα.
Φωτεινή Κωνσταντίνου
Κλινικός Βιολόγος
Η Φωτεινή-Τίνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τορόντο του Καναδά. Φοίτησε στο τμήμα Βιολογίας τουUniversityof Guelph στο Τορόντο του Καναδά. Συνέχισε τις σπουδές της στο Canadian College of Naturopathic Medicine όπου και έλαβε τον τίτλο του Doctor of Naturopathic Medicine το 2003.
Από το 2006 ως το 2011 εκπαιδεύθηκε στην Φυσικοπαθητική Ογκολογία και είναι μία από τους 16 ειδικευμένους στην ογκολογία φυσικοπαθητικούς ιατρούς σε όλον τον Καναδά.
Από το 2015 διαμένει και εργάζεται στην Αθήνα ως Κλινικός Βιολόγος βοηθώντας ασθενείς με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας (και ιδιαίτερα ογκολογικούς ασθενείς) να προσαρμόσουν το διατροφικό τους σχήμα, την λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους παράλληλα με την συμβατική θεραπεία, επιτυγχάνοντας την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Διαβάστηκε 456 φορές