Ενημέρωση

Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2015 12:56

Συμμετοχη του Ιατρικου Συλλογου Καρδιτσας στις εκδηλωσεις για την Ευρωπαϊκη Εβδομαδα Καρδιοαναπνευστικης Αναζωογονησης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας η ενημερωτική εκδήλωση για την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για την Καρδιακή Ανακοπή.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και ήταν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σ. Κουλοκτσής, ο Αντιπρόεδρος κ. Α. Σπάνιας, η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού κ. Ε. Αντωνίου, ο Διευθυντής Βθμιας Εκπαίδευσης κ. Θωμάς Καρανίκας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Β. Κωτούλας, πλήθος εκπαιδευτικών καθώς και μαθητές του Εσπερινού Λυκείου Καρδίτσας.
Στον χαιρετισμό του ο κ. Κουλοκτσής επισήμανε τη σημασία της εκπαίδευσης απλών πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση αλλά και την αναγκαιότητα τοποθέτησης αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης.
Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και η κ. Αντωνίου, η οποία επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων όπως η σημερινή για το κοινό καλό.
Ακολούθησαν διαλέξεις αλλά και επιδείξεις ΚΑΡΠΑ σε προπλάσματα από τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης Ελένη Πολύζου, Αναισθησιολόγο, Γ.Ν. Τρικάλων, Θεοδότου Άννα, Εντατικολόγο, Γ.Ν. Καρδίτσας, Βασίλη Γκιζλή, Γενικό Ιατρό Κ.Υ. Μουζακίου, Κυρίτση Νικολέττα Νοσηλεύτρια Γ.Ν. Καρδίτσας και Αφροδίτη Ευθυμίου, ενώ την αναγκαιότητα εκπαίδευσης μαθητών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση ανέλυσε ο διδάσκων στο ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Θεοφιλίδης Γεώργιος. Στο πέρας της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν στην τεχνική της ΚΑΡΠΑ στα ειδικά προπλάσματα.
Η περυσινή αντίστοιχη εκδήλωση αποτέλεσε την αφορμή της δωρεάς από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στο κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας αλλά και ευαισθητοποίησε δεκάδες συμπολίτες μας να εκπαιδευτούν στην Βασική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Ευελπιστούμε και η φετινή προσπάθεια, που στόχευσε στο νευραλγικό χώρο της εκπαίδευσης, να αποδειχθεί το εξίσου γόνιμη.
                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΑΝΤ/ΔΡΟΣ                Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                 ΚΟΥΛΟΚΤΣΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ     ΣΠΑΝΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ            ΣΙΜΟΣ ΘΩΜΑΣ
Διαβάστηκε 752 φορές