Δευτέρα, 27 Απρίλιος 2015 20:27

Δωρεά αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή από τον Ιατρικό Σύλλογο για το κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας

Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας εγκαταστάθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
     Αμέσως μετά, ακολούθησε σεμινάριο καρδιοναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων το οποίο παρακολούθησαν γυμναστές, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων της πόλης, αθλητές, εργαζόμενοι στο Αθλητικό Κέντρο κ.α.
     Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σ. Κουλοκτσής τόνισε:
     “Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας εγκαθιστά από σήμερα στο αθλητικό κέντρο της πόλης μας αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και με πρωτοβουλία του συλλόγου θα ακολουθήσει σεμινάριο καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης του αυτόματου απινιδωτή από πιστοποιημένους εκπαιδευτές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων.
     Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση περιστατικών ξαφνικής καρδιακής ανακοπής από την οποία εκτιμάται ότι πεθαίνουν κάθε χρόνο 3 εκατομμύρια άνθρωποι.  Ένας σημαντικός τομέας αποτροπής στο γενικό πληθυσμό αποτελεί η ανάπτυξη προγραμμάτων ανάνηψης με την τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών σε κοινόχρηστους χώρους. Οι σωτήριες αυτές συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα με μια απλή εκπαίδευση.
     Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας έχουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Ως ιατρική κοινότητα έχοντας επίγνωση του κοινωνικού χαρακτήρα του λειτουργήματός μας, στεκόμαστε δίπλα στον άνθρωπο και στην τοπική κοινωνία, σήμερα περισσότερο από ποτέ και αυτό το δείχνουμε σε κάθε ευκαιρία. Καλούμε και άλλους Φορείς και οργανισμούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ι. Σ., ώστε να τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία της πόλης μας αυτά τα σωτήρια μηχανήματα, τα οποία, όπως είπαμε, μπορούν να σώσουν ζωές.
     Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Καρδίτσας για την άριστη συνεργασία προκειμένου να τοποθετηθεί ο απινιδωτής, την ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομιακής Φροντίδας για την παροχή του εκπαιδευτικού εξοπλισμού και τους εκπαιδευτές μας, Πολύζου Ελένη Διευθύντρια αναισθησιολόγο στο Νοσοκομείο Τρικάλων, Μίγκα Αντώνη νοσηλευτή, Κατσουγιάννη Βασίλη καθηγητή της σχολής Νοσηλευτικής του νοσοκομείου Καρδίτσας, Θεοδότου Άννα αναισθησιολόγο στο Γ.Ν. Καρδίτσας, Γκιζλή Βασίλη Γενικό Ιατρό στο κ. γ. Μουζακίου, Κυρίτση Νικολέτα, Τσιγκαρίδα Ευθυμία, Τσουμάνη Ερισμίνη νοσηλεύτριες στο Γ. Ν. Καρδίτσας και τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων".
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Καρδίτσας Φ. Αλεξάκος δήλωσε τα εξής:
     “Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας αποδεικνύει καθημερινά οτι στέκεται εμπράκτως και με ευαισθησία δίπλα στον άνθρωπο και την τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη για όλους συγκυρία. Η πρωτοβουλία του να δωρήσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή και να τον εγκαταστήσει στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου μας, όπου καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες συμπολίτες όλων των ηλικιών είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, μια προσφορά που μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές.
     Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για την σημαντική δωρέα και να ευχηθώ η πρωτοβουλία αυτή να βρει μιμητές, ώστε τέτοιοι απινιδωτές που θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήριοι, να τοποθετηθούν και σε άλλα πολυσύχναστα μέρη του Δήμου μας.”