Ενημέρωση

Τετάρτη, 08 Ιούνιος 2011 03:00

ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η Κίνηση Ιατρών «Δυναμική Πορεία», είναι μία πολυσυλλεκτική ομάδα ιατρών όλων των επαγγελματικών κατηγοριών, ειδικοτήτων και τύπου εργασιακής ενασχολήσεως. Αν και στα μέλη της εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του πολιτικού φάσματος, αποτελεί δέσμευση τιμής για όλες και όλους μας χωρίς να αποποιούμαστε τις πολιτικές θέσεις και την ιδεολογία μας, πιστοί στον Όρκο του Ιπποκράτη, να λειτουργήσουμε και να συνεργαστούμε με απόλυτα μοναδικό γνώμονα τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του ιατρικού κόσμου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας του νομού μας, χωρίς κανενός είδους δεσμεύσεις και αγκυλώσεις όπως άλλωστε έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Η συμμετοχή μας στις αρχαιρεσίες της 19ης Ιουνίου για την ανάδειξη των οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, έχει τριπλή αφετηρία:
 
1. Την επιθυμία μας να θέσουμε ένα μέρος του χρόνου και των δραστηριοτήτων μας, στην υπηρεσία ενός σκοπού ευρύτερου των ατομικών μας επιδιώξεων, που αφορά τα συντεχνιακά μας συμφέροντα και το δημόσιο συμφέρον.
   
2. Την ανάγκη αντιδράσεως σε μια προοπτική ζοφερών εξελίξεων τόσο για τους γιατρούς όσο και για το νομό μας που θα απαιτήσουν την αγωνιστική μας ετοιμότητα για την κατά το δυνατόν δραστικότερη αντιμετώπισή τους.
   
3. Την σταθερή μας απόφαση να υλοποιήσουμε στα μέτρα των δυνατοτήτων μας, μία εκπροσώπηση του συλλογικού μας οργάνου δυναμική και πολυπρόσωπα εργατική
   
  Κίνηση Ιατρών Ν. Καρδίτσας για την διαχείριση της καθημερινότητος του συλλογικού μας οργάνου
     
  Κίνηση Ιατρών Ν. Καρδίτσας για την προάσπιση των καλώς εννοουμένων ιατρικών συμφερόντων στις ποικίλες επαγγελματικές μας εκφράσεις και δραστηριότητες και
     
  Κίνηση Ιατρών Ν. Καρδίτσας για την ανάδειξη του κοινωνικού και ανθρωπίνου προσώπου του Ιατρικού Συλλόγου.
     
Η χώρα, ο ιατρικός κόσμος και ο νομός μας, περνούν μια πολύ δύσκολη περίοδο. Ο υπέρμετρος δανεισμός και το Μνημόνιο αποτελούν το επιστέγασμα της μεγαλύτερης οικονομικής και πολιτικής κρίσεως των τελευταίων χρόνων. Η κρίση και τα πρόσφατα μέτρα απαξίωσης, επιδεινώνουν την ήδη δεινή θέση του νομού μας. Η αυθαίρετη ερήμην του ιατρικού κόσμου και των συλλογικών μας οργάνων ψήφιση του νέου νόμου για την υγεία, ο ευτελισμός των εργασιακών μας σχέσεων, των ιατρικών αμοιβών και της κοστολόγησης των ιατρικών πράξεων και η συνεχιζόμενη εξαθλίωση του ΕΣΥ, απειλούν σοβαρά και άμεσα το εργασιακό μας μέλλον, προοιωνίζοντας ένα εργασιακό μεσαίωνα για όλους μας και υποθηκεύουν σε επικίνδυνο βαθμό την υγεία των πολιτών. Οι καιροί επιβάλλουν συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα αντιδράσεως, που είμαστε πρόθυμοι να αναλάβουμε.
 
Η συμμετοχή μας στις εκλογές και η διεκδίκηση της τιμητικής προτιμήσεως των συναδέλφων μας, συνιστούν ένα συμβόλαιο τιμής, τους όρους του οποίου δεσμευόμαστε να εκπληρώσουμε στο ακέραιο:
 
1. Να είμαστε πάντοτε, μονίμως και συνεχώς, ατομικά και συλλογικά, ένας ανοικτός διαδραστικός δίαυλος επικοινωνίας των ιατρών με την διοίκηση του συλλογικού μας οργάνου
   
2. Να αποτελέσουμε, με πλήρη επίγνωση των υποχρεώσεών μας, μία επαρκή και πλήρη διαχειριστική ομάδα των συμφερόντων του Ιατρικού Συλλόγου
   
3. Να προσπαθούμε συνεχώς και με συνέπεια, να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας καθώς και στην επιθυμία των συναδέλφων που μας επέλεξαν που δεν είναι άλλες από:
   
Ένα Ιατρικό Σύλλογο στην υπηρεσία του γιατρού και του πολίτη
 
Ένα καλύτερο μέλλον για μας, τον τόπο και τους συνανθρώπους μας.
 
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Δυναμική Πορεία»
Διαβάστηκε 435 φορές